empty
empty
Home
Menu
arrow_back   Terug

Werkwijze

Persoonlijk leiderschap, het vergroten van zelfredzaamheid, flexibiliteit en vitaal mee kunnen blijven doen staan centraal in onze werkwijze. We werken daarom samen met onze klanten en resultaatgericht.

Onze diensten zijn uitermate geschikt voor diegene die graag zijn/haar eigen weg wilt bewandelen en 'ruimte' nodig heeft om te ontdekken wie hij/zij is om zo weer op een duurzame manier terug te keren naar werk, studie, ondernemerschap vanuit een stabiele privé-omgeving. Onze dienstverlening is daarom altijd maatwerk. We komen samen met de klant tot een plan en zo nodig passen we dit tussentijds aan.

We werken met de gezondheidsvisie van Positieve Gezondheid, het 8 fasenmodel, en motiverende gespreksvoering. Daarnaast heeft elk teamlid zijn of haar eigen specialisme. We kunnen daardoor gebruikmaken van elkaars expertises en specialismen om onze klanten verder te helpen.

Traject re-integratie & outplacement

Wij bieden ondersteuning op maat gebaseerd op vraagstukken vanuit jezelf, en vanuit je opdrachtgever: welke doelen en stappen wil jij bereiken en welke doelen geeft je opdrachtgever aan?

  1. Kennismakingsgesprek: om te bepalen waar en bij wie je een traject wil volgen, wordt er een vrijblijvend gesprek gepland. Daarna kun je bepalen of je met HerstelVitaal verder wil gaan.
  2. Opdrachtverstrekking: de opdracht wordt door de opdrachtgever gegeven.
  3. Intakegesprek: na de opdrachtverstrekking wordt er een intakegesprek ingepland. Tijdens dat gesprek schrijven we een concept plan waarin staat wat het uiteindelijke doel is van het traject. Hierin wordt vastgelegd waar je ondersteuning bij krijgt en met welk tijdspad dat gaat gebeuren. Ook leggen we vast wat beide partijen van elkaar mogen verwachten tijdens het traject.
  4. Start uitvoering traject: na goedkeuring van het plan door de cliënt en de opdrachtgever start het traject.
  5. Bespreking, evaluatie en eventuele aanpassingen van het plan: het plan wordt regelmatig besproken, geëvalueerd en indien nodig aangepast. Hiervoor maken wij gebruik van vragenlijsten. Dit gebeurt in overleg tussen de cliënt en de opdrachtgever.
  6. Eindrapportage: aan het einde van het traject stellen we een eindrapportage op voor de opdrachtgever. Deze eindrapportage wordt aan de hand van jouw mening, opmerkingen en wensen getoetst. Ook vult de coach/begeleider samen met jou een eindevaluatie in. Bij aanmelding via het UWV volgt er ook nog een eindevaluatie met een extern bureau.
  7. Extra zorg: tijdens een traject van HerstelVitaal kan informatie naar boven komen die vraagt om het inschakelen van zorg voor jezelf of je naasten. Deze (extra) zorg kan nodig zijn voor herstel of het bereiken van de resultaten die in het re-integratieplan zijn gesteld. HerstelVitaal kent de mogelijkheden en heeft de kennis om je hierbij te helpen.
 

Traject WMO

  1. Opdrachtverstrekking: de opdracht wordt door de gemeente gegeven.
  2. Kennismakingsgesprek naar aanleiding opdracht gemeente: om te bepalen waar en bij wie je een traject wil volgen, wordt er een vrijblijvend gesprek gepland. Daarna kun je bepalen of je met HerstelVitaal verder wil gaan.
  3. Intakegesprek: na de opdrachtverstrekking wordt er een intakegesprek ingepland. Tijdens dat gesprek schrijven we een concept plan waarin staat wat het uiteindelijke doel is van het traject. Hierin wordt vastgelegd waar je ondersteuning bij krijgt en met welk tijdspad dat gaat gebeuren. Ook leggen we vast wat beide partijen van elkaar mogen verwachten tijdens het traject.
  4. Start uitvoering traject: na goedkeuring van het door de cliënt opgestelde ondersteuningsplan door de opdrachtgever start het traject.
  5. Bespreking, evaluatie en eventuele aanpassingen van het plan: het ondersteuningsplan wordt regelmatig besproken, geëvalueerd en indien nodig aangepast. Hiervoor maken wij gebruik van vragenlijsten. Dit gebeurt in overleg tussen de cliënt en de opdrachtgever.
  6. Eindrapportage: aan het einde van het traject stellen we een eindrapportage op voor de opdrachtgever. Deze eindrapportage wordt aan de hand van jouw mening, opmerkingen en wensen getoetst. Ook vult de coach/begeleider samen met jou een eindevaluatie in.
  7. Het kan voorkomen dat je traject wordt verlengd. Deze verlenging wordt in overleg met de cliënt, 8 weken voor het einde van het traject, aangevraagd bij de gemeente.
  8. Extra zorg: tijdens een traject van HerstelVitaal kan informatie naar boven komen die vraagt om het inschakelen van zorg voor jezelf of je naasten. Deze (extra) zorg kan nodig zijn voor herstel of het bereiken van de resultaten die in het re-integratieplan zijn gesteld. HerstelVitaal kent de mogelijkheden en heeft de kennis om je hierbij te helpen.
 

Individuele stresscoaching CSR

Het doel van deze stresscoaching is: lichamelijk en psychisch herstel, opbouw van vitaliteit en een verbeterd ‘zelfmanagement’ zodat je weer beter functioneert, zowel op het werk als privé. Daar werk je samen met CSR coach Irene Miltenburg aan, die de begeleiding afstemt op jouw situatie. Maatwerk dus.

  1. Opdrachtverstrekking; de opdracht wordt gegeven door de werkgever of CSR Centrum (o.a. CAO Bouw & Infra).
  2. Kennismaking en intake: tijdens deze intake doen we een uitgebreide inventarisatie van je klachten. Deze Energie CheckUp bestaat uit de volgende onderdelen:
    1. Invullen van de online CSR Vragenlijst Stressklachten.
    2. Indien nodig: een herstelmeting door een biofeedbacktherapeut, waarbij je zelf kunt ervaren wat mentale stress doet met je ademhaling, hartslag, spierspanning en handtemperatuur.
    3. Twee sessies met een CSR coach om je klachten en de resultaten van de vragenlijst en de eventuele herstelmeting te bespreken.
  3. Adviesrapport: de resultaten van bovenstaande onderdelen worden samengevat in een adviesrapport. Zijn de klachten niet al te ernstig? Dan kunnen de adviezen en oefeningen die je tijdens de Energie CheckUp krijgt voldoende zijn om zelf je balans tussen inspanning en herstel te bewaken.
  4. Vervolgtraject: maximaal 10 coaching sessies.
  5. Afronding en nametingen: er zijn niet altijd 10 sessies nodig, soms zijn een paar sessies voldoende. Dit hangt af van het soort klachten en hoe lang je die klachten al hebt. In ieder geval vul je aan het einde van het traject weer de CSR Vragenlijst Stressklachten in. Zo krijg je een helder beeld van de resultaten van de coaching. Aan het einde stelt HerstelVitaal een eindrapportage op voor de opdrachtgever en vul je digitaal een eindevaluatie in.