Onze diensten - HerstelVitaal (4)
- Re-integratie
- Vitaliteit
- Maatschappelijke activering
- Persoonlijke begeleiding met ondersteuning thuis
- Groepsbegeleiding jongvolwassenen met psychische problemen
Wij zijn actief in de provincie Flevoland en Harderwijk. WMO diensten (Zorg in Natura) bieden we aan in de regio Swifterbant, Dronten, Biddinghuizen en Harderwijk.
We werken met de gezondheidsvisie van Positieve Gezondheid, 8 fasenmodel en motiverende gespreksvoering.
Werkwijze
Wat kun je verwachten als je ondersteuning zoekt bij HerstelVitaal? Wij bieden jou stap voor stap ondersteuning op maat, gebaseerd op jouw persoonlijke wensen en doelen en die van de opdrachtgever (UWV, gemeente of werkgever).
Stap 1: Opdracht
Om ondersteuning te kunnen bieden heeft HerstelVitaal een opdracht nodig van UWV, gemeente of werkgever. De opdrachtgever betaalt de begeleiding en coaching. Zodra we een opdracht ontvangen van één van de bovengenoemde partijen, nemen we telefonisch of via e-mail contact op om een kennismaking in te plannen. We streven ernaar om je zo snel mogelijk te bellen of e-mailen.
Stap 2: Kennismaking
De kennismaking is vrijblijvend. Dit kan telefonisch plaatsvinden of op kantoor van HerstelVitaal. Dit gesprek duurt 20 tot 30 minuten. In dit gesprek delen we informatie met elkaar en zoeken we uit of er een ‘klik’ is om een traject te volgen bij HerstelVitaal. Zowel de coach/begeleider als de klant kunnen in deze fase aangeven of er wel of geen vervolg komt na dit gesprek.
Stap 3: Intakegesprek
Het intakegesprek vindt plaats nadat HerstelVitaal een officiële opdracht heeft ontvangen voor het mogen doen van een traject of dienst WMO in opdracht van een UWV, gemeente of werkgever. Tijdens de intake kijken we samen naar wat er aan de hand is, welke problemen er spelen, de doelen van de opdrachtgever, wat je met een traject wilt bereiken en waar je ondersteuning bij nodig hebt. Het doel van de intake is om samen vast te stellen welke ondersteuning het beste bij je past en het beste resultaat kan opleveren. Ook maken we afspraken over wat we van elkaar mogen verwachten aan inspanning en resultaat. We leggen dit vast in een ondersteuningsplan of re-integratieplan.
Wat moet ik meenemen naar het intakegesprek?
- geldig legitimatiebewijs zoals een rijbewijs, Nederlands paspoort, of een identiteitskaart. Er vindt ID-controle plaats.
- Een routeplan, plan van aanpak of werkplan opgesteld door de opdrachtgever met informatie over de doelen, belastbaarheid en resultaten.
- Een vragenlijst met eigen vragen over het traject.
Stap 4: Ondersteuningsplan & re-integratieplan
De afspraken die gemaakt zijn tijdens het intakegesprek worden in een ondersteuningsplan of re-integratieplan opgeschreven. Dit plan is de basis voor de begeleiding of coaching bij HerstelVitaal. In het plan staat waar je ondersteuning bij wilt, wat de doelen zijn en hoe we deze gaan bereiken. Je geeft vervolgens akkoord op de inhoud van dit plan door middel van een handtekening. De getekende versie van dit plan wordt opgeslagen in je dossier en gedeeld met de opdrachtgever.
Stap 5: Begeleiding, coaching en advies
HerstelVitaal beschikt over een gevarieerd en flexibel ondersteuningsaanbod. Tijdens het intakegesprek wordt gekeken naar welke dienst en coach/begeleider het beste past bij wie je bent en wat je nodig hebt om je doelen te kunnen bereiken.
Stap 6: Tussenevaluatie
Tijdens het traject vindt een tussenevaluatie plaats. De evaluatie bestaat uit een gesprek en het invullen van een vragenlijst over onder andere hoe tevreden je bent met de ondersteuning. Ook toetsen we samen de voortgang van het traject. Wat zijn de bereikte resultaten tot nu toe, aan welke doelen moeten we nog werken of is er bijvoorbeeld een aanpassing nodig aan het type ondersteuning of inhoud van het ondersteunings- of re-integratieplan? Dit gesprek vindt plaats met je eigen begeleider of coach en soms ook samen met de opdrachtgever.
Stap 7: Eindrapportage & Eindevaluatie
Na het doorlopen van het traject schrijft HerstelVitaal een eindrapportage voor de opdrachtgever. In deze rapportage staan de doelen, de bereikte resultaten en de manier waarop deze zijn bereikt, urenverantwoording en jouw mening over de geleverde ondersteuning door HerstelVitaal genoemd. Je geeft vervolgens akkoord op de inhoud van dit plan door middel van een handtekening. Daarnaast vindt er een eindevaluatie plaats met behulp van het invullen van een vragenlijst. Dit kan een vragenlijst zijn van HerstelVitaal of, bij UWV trajecten, van een extern klanttevredenheidsbureau. In de eindevaluatie worden de trajecten en werkwijze getoetst aan de hand van jouw mening, opmerkingen en wensen. Deze informatie wordt gebruikt voor kwaliteitsdoeleinden en voor het ontwikkelen van nieuwe diensten.