tel
BuitenVitaal
home   /   diensten  /   herstel

Herstel in groepsverband methodiek BuitenVitaal


Coaching en reactivering ter versterking van het herstelproces bij (langdurige) uitval

Een coachtraject in groepsverband dat is gericht om op een praktische manier via ervaren en doen te werken aan herstel naast het volgen van een behandeling. 

Een reactiveringsprogramma 'nature evidence based' met de methodiek BuitenVitaal. Deze methodiek combineert werken in de natuur, lichamelijk actief zijn en ervaringsleren. De focus ligt op het weer tot rust komen, leren ontspannen, luisteren naar het eigen lichaam, veiligheid ervaren en verbinding met jezelf. Energieniveau neemt hierdoor toe, nieuwe stabiliteit ontstaat en angsten en depressies worden verminderd. Hierdoor is het weer mogelijk om te re-integreren en aan de slag te gaan met studie of werk.  

Doelgroep
Volwassenen, veelal middelbaar en hoger opgeleiden met psychische kwetsbaarheden en/of levensproblematiek die nog niet in staat zijn om te gaan re-integreren en/of aan de slag te gaan in vrijwilligerswerk. Behoefte hebben aan herstelondersteunende begeleiding in een veilige natuurlijke omgeving om zo uit de 'overlevingsmodus' te komen. 

Let op: deze dienstverlening wordt gefinancieerd door het UWV, gemeenten, werkgevers, PGB-WMO.